Θρακιώτικες Λαλαγγίτες

ΥΛΙΚΑ για 12-13 μεγάλες λαλαγγίτες
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά ή 25 γρ νωπή μαγιά
- Ένα ποτήρι του νερού χλιαρό νερό
- Ένα ποτήρι του νερού χλιαρό γάλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 αυγά
- λίγη σόδα φαγητού
- Αλεύρι όσο χρειαστεί (250 με 300γρ περίπου)
Σε μια λεκάνη βάζουμε το νερό, το γάλα, τη μαγιά και λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μίγμα μέχρι να δημιουργηθούν φουσκάλες. Μετά ρίχνουμε τα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα, το αλάτι, τη σόδα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε με αλεύρι μέχρι να γίνει ένας χυλός ούτε πολύ πηχτός ούτε και πολύ νερουλός.
Παίρνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε πολύ λίγο λάδι και ρίχνουμε με μια κουτάλα το μίγμα, φροντίζοντας να απλωθεί παντού. Τηγανίζουμε και από την άλλη μεριά.
Σερβίρουμε με αλμυρές ή γλυκές γεύσεις.

















